edroga.pl - portal drogowy

Poniedziałek
21 Maj
2012
Wielkość czcionki
  • Powiększ czcionkę
  • Standardowa wielkość czcionki
  • Zmniejsz czcionkę

Euro 2012 ???

Moderatorzy: moderator, redakcja

Euro 2012 ???

Postautor: devil » 24 sie 2010 07:08

Witam wszystkich forumowiczów :D rzeczywistość pokazuje dosłownie jak kolorowe będą mistrzostwa w naszym kraju. Gjeneralna naobiecywała i widać teraz tego efekty. Co o tym sądzicie? Bo normalnie chyba większego wstydu jak brak infrastruktury na mistrzostwach i dłuuuuuuuuuugie korki (główna atrakcja w naszym kraju) nie przyczynia się do prestiżu na arenie międzynarodowej... Zdaje się ze pierwszy i ostatni raz będziemy organizatorami takich "igrzysk"?
devil
Gość

Re: Euro 2012 ???

Postautor: Zoku » 25 sie 2010 12:36

Nie przeżywam z tego powodu rozczarowania. Całkowicie się tego spodziewałem i wiedziałem, że tak będzie. Mistrzostwa 2012 będą wielką porażką dla PL.
Zoku
Zarejestrowany użytkownik

Postautor: !!! » 26 sie 2010 10:09

Więc po co się nasz rząd za to w ogóle brał skoro było wiadomo od początku że nie wypali??? :lol:
Patrzeć się już nie da na to jaka fuszerę odstawiają... Przepisy które miały pomóc tylko pogłębiły problem. No i jeszcze finansowanie... Drogi za złotówkę!
!!!
Gość

Postautor: Beck's » 09 lut 2011 17:31

Radzę trochę pojeździć po kraju, albo sobie zajrzeć na skyscrapercity. Tam możecie uzupełnić sobie braki w wiedzy, bo to co przeczytałem to mnie przeraziło. Może nie będzie wszystkich dróg, ale euro nie będzie dla nas żadną kompromitacją, zresztą w takim razie co ma powiedzieć Ukraina, gdzie jest znacznie, znacznie gorzej. heh ciekaw jestem co napiszecie jak się okaże, że euro nie będzie porażką?? :lol:
Beck's
Gość

Postautor: !!! » 10 lut 2011 13:02

odbyć się odbędzie a co się będzie działo to się okaże. jak chcesz możemy tu zrobić małą listę na czym się może Euro 2012 poślizgnąć :) bo kilka punktów już można wpisać.
!!!
Gość

Postautor: !!! » 13 cze 2011 14:26

Witam drodzy forumowicze. Został niecały rok do Euro 2012. Może stworzymy listę tego co się udało i nie udało przygotować na mistrzostwa?
!!!
Gość

Postautor: loras » 14 cze 2011 07:12

Niby forum branżowe ale niektóre komentarze strcite onetowskie :P
Przecież każdy, kto choć trochę śledził branżę drogową i jej inwestycje (czy nawet pracował) miał świadomość, że w 5 lat nie da się wszystkich autostrad i dużej części ekspresowych budować. Nawet za brak takiego politycznie poprawnego optymizmu poleciał vice minister Rapciak (jedyny drogowiec w ministerstwie) :twisted:
To po pierwsze.
A po drugie, rzecz która mnie najbardziej irytuje w wypowiedziach dziennikarzy: całej tej sieci wysokiej klasy dróg nie budujemy na 4 tygodniową imprezę, a na kolejne 30 lat!!!
Oczywiście fajnie byłoby żeby cała sieć do tego czasu funkcjonowała - tak samo jako obwodnice, szybka kolej, dodatkowe lotniska, sieć 4G etc., etc. Ale to nie jest ich główne przeznaczenie - czerwiec 2012. Ale wiadomo, że media takie tematy podłapują bo jest mięso i się coś dzieje :twisted:
Ciekawe ile z tej wiadomości okroi cenzor (bo nie napiszę admin) :D
Pozdr
loras
Zarejestrowany użytkownik

Postautor: aaa » 14 cze 2011 07:28

ok. dziennikarzem nie jestem ale ciekawi mnie to jak można było obiecać tyle rzeczy na EURO 2012 a widać teraz co się teraz z tym wszystkim dzieje. Owszem udało się zrealizować pare rzeczy ale to i tak jest nadal mało... Czyżby błąd tkwił głębiej czy w samym podejściu do tego typu spraw (mam na myśli finansowanie, przetargi, urzędy, pieniądze)???
aaa
Gość

Postautor: Dawid » 14 cze 2011 07:42

Dokładnie loras... kiedyś słyszałem ze Polacy najlepiej się znają na polityce samochodach najlepsi kierowcy i o drogach, bo my się znamy :) ludzie trochę pokory i zajmujmy się tym co jest nam dane :) Polaczki cwaniaczki a najlepsze jest jak dziennikarze się pytają przechodni czy np. dobrze robią drogowcy czy zdarza prze euro ? a tak na marginesie skąd oni maja to wiedzieć ?
Dawid
Gość

Postautor: aaa » 15 cze 2011 09:56

Przecież każdy, kto choć trochę śledził branżę drogową i jej inwestycje (czy nawet pracował) miał świadomość, że w 5 lat nie da się wszystkich autostrad i dużej części ekspresowych budować. Nawet za brak takiego politycznie poprawnego optymizmu poleciał vice minister Rapciak (jedyny drogowiec w ministerstwie) :twisted:

to po co w takim razie podają terminy oddania inwestycji do użytku??? może lepiej zrezygnować z tych "dat" i umowę określić jako zamkniętą wtedy kiedy będzie gotowa...
aaa
Gość

Następna

Wróć do Dyskusja ogólna