edroga.pl - portal drogowy

Poniedziałek
21 Maj
2012
Wielkość czcionki
  • Powiększ czcionkę
  • Standardowa wielkość czcionki
  • Zmniejsz czcionkę
Forum Forum drogowe Dyskusja ogólna Nauka w branży drogownictwa

Nauka w branży drogownictwa

Moderatorzy: moderator, redakcja

Re: Nauka w branży drogownictwa

Postautor: Ekke » 05 kwie 2011 14:33

sebagut94 pisze:A czy opłaca się iść po szkole na studia?

Wcale nie głupie pytanie, bo po ukończeniu 1/3 polskich studiów wyższych można robić to samo co po maturze. W tej chwili opłaca się, bo tylko w wykształceniem magisterskim możesz uzyskać pełne uprawnienia budowlane. Z drugiej strony, jeżeli zaczniesz szybko prace, możesz zdobyć doświadczenie, potem uzupełnić je o jakieś studia zaoczne z zarządzania, prawa czy czegoś takiego i pracować w budownictwie, ale nie zajmując się projektowaniem ani kierowaniem budowami.
Ekke
Gość

Postautor: Gość » 06 kwie 2011 07:02

A czy są studia po których mógł bym pójść w Warmińsko mazurskim ?? Jak tak to bym prosił o miejscowość i kierunek ;)
A tak po ca tym, to po prawie rocznej nauce W Technikum Drogownictwa zawód robi się coraz ciekawszy, no tylko że na razie mam mało rzeczy związanych z drogami itp. Jestem zadowolony z tego wyboru no i polecam ; ) Już nie mogę się doczekać praktyk ;)
Gość
Gość

Postautor: Gość » 10 maja 2011 18:21

Mam pytanie odnośnie studiów.. Jakie studia wybrać ( są jakieś konkretne?) No i z jakich przedmiotów bym musiał pisać maturę aby sie dostać ?? :)
Gość
Gość

Postautor: Scecewicz » 15 maja 2011 17:03

No skoro piszesz na tym forum to rzecz jasna, ze studia budowlane :)
Scecewicz
Zarejestrowany użytkownik

Postautor: iti_ » 18 maja 2011 15:32

Jesli lubisz sie bawic, iz na studia dzienne. Jesli lubisz dzialac praktycznie, zaoczne. Osobiscie polecam studia i prace nie w Polsce.
iti_
Gość

Postautor: komar1234 » 13 lis 2011 21:45

powiem ci tyle...jest bardzo ciężko...jestem na drogownictwie 3 rok i jest dużo nauki i wiele przedmiotów w 2kl 21 w tym 9 zawodowych :cry:
komar1234
Gość

Poprzednia

Wróć do Dyskusja ogólna