edroga.pl - portal drogowy

Poniedziałek
21 Maj
2012
Wielkość czcionki
  • Powiększ czcionkę
  • Standardowa wielkość czcionki
  • Zmniejsz czcionkę
Forum Forum drogowe Dyskusja ogólna praca inżynierska

praca inżynierska

Moderatorzy: moderator, redakcja

praca inżynierska

Postautor: paneczek » 05 mar 2011 12:26

Witam serdecznie wszystkich !! :) :) :) :) jestem nowym użytkownikiem tego portalu i chciałbym zapytać o następującą rzecz :?: :?: :?: :?: :?: :?: ...a mianowicie w tym roku piszę pracę inżynierską na temat ' Problemy logistyczne przedsiębiorstw robót drogowych na przykładzie PolDróg ABM w LEgnicy" i jednym z wątków tej pracy z którym muszę się uporać jest :
-przedsiębiorstwa robót drogowych w kraju i na świecie (ewentualnie historia budownictwa drogowego)
-logistyka przedsiębiorstw drogowych
- możliwe rozwiązania logistyczne
-charakterystyczne cechy tych przedsiębiorstw (wielkość , park maszynowy)
To trochę dużo jak na początek pracy ale nie bardzo wiem jak to ugryźć ... i w związku z tym mam prośbę do wszystkich forumowiczów . CZy może ktoś ma coś ciekawego w tym temacie ? może jakieś linki? może literatura ??
Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
paneczek
Zarejestrowany użytkownik

Re: praca inżynierska

Postautor: kulfon » 07 mar 2011 23:05

po co wybrałeś taki temat, skoro nic nie wiesz?
kulfon
Gość

Postautor: onn » 08 mar 2011 09:03

Ja bym się nie przyznawał do tego - praca inżynierska do podsumowanie Twojej wiedzy (czy jesteś inżynierem z powołania czy tylko na papierze).
onn
Gość

Postautor: Gość » 08 mar 2011 12:54

Według mnie praca jest banalna...

Zacznij od logistyki dostaw towaru (kruszyw, asfaltu) do przedsiębiorstw drogowych, później możesz rozwinąć to na temat przewodu gotowego wyrobu (czyt. mieszanki mieneralno-asfaltowej) na budowę itd. itp. Większość firm ma albo transport swój, albo z wynajmu. Ceny transportu trzeba uwzględniać w wycenach mieszanek i wszelkich prac itd. itp. Popytaj w tym przedsiębiorstwie z Legnicy skoro na nim masz się wzorować.
Gość
Gość

Wróć do Dyskusja ogólna