Witam serdecznie wszystkich !! jestem nowym użytkownikiem tego portalu i chciałbym zapytać o następującą rzecz ...a mianowicie w tym roku piszę pracę inżynierską na temat ' Problemy logistyczne przedsiębiorstw robót drogowych na przykładzie PolDróg ABM w LEgnicy" i jednym z wątków tej pracy z którym muszę się uporać jest : -przedsiębiorstwa robót drogowych w kraju i na świecie (ewentualnie historia budownictwa drogowego) -logistyka przedsiębiorstw drogowych - możliwe rozwiązania logistyczne -charakterystyczne cechy tych przedsiębiorstw (wielkość , park maszynowy) To trochę dużo jak na początek pracy ale nie bardzo wiem jak to ugryźć ... i w związku z tym mam prośbę do wszystkich forumowiczów . CZy może ktoś ma coś ciekawego w tym temacie ? może jakieś linki? może literatura ?? Z góry dziękuję i pozdrawiam wszystkich
Zacznij od logistyki dostaw towaru (kruszyw, asfaltu) do przedsiębiorstw drogowych, później możesz rozwinąć to na temat przewodu gotowego wyrobu (czyt. mieszanki mieneralno-asfaltowej) na budowę itd. itp. Większość firm ma albo transport swój, albo z wynajmu. Ceny transportu trzeba uwzględniać w wycenach mieszanek i wszelkich prac itd. itp. Popytaj w tym przedsiębiorstwie z Legnicy skoro na nim masz się wzorować.