edroga.pl - portal drogowy

Poniedziałek
21 Maj
2012
Wielkość czcionki
  • Powiększ czcionkę
  • Standardowa wielkość czcionki
  • Zmniejsz czcionkę
Forum Forum drogowe Ochrona środowiska Ogrodzenia autostarady

Ogrodzenia autostarady

Projektowanie, Wykonawstwo, Procedury

Moderatorzy: moderator, redakcja

Ogrodzenia autostarady

Postautor: Gość » 30 cze 2011 09:12

Witam. Jest to moj pierwszy post na forum, wiec witam wszystkich serdecznie.
Moje pytanie dotyczy ogrodzen autostrady siatkami. Problem dotyczy przede wszystkim jednego wiaduktu nad potokiem i droga lesna. Przejscie jest szerokie jednak zainstalowane ogrodzenie istotnie zaweza przeswit, co z kolei utrudnia zwierzetom migracje (sarna, dzik). Z mojego punktu widzenia wystarczyloby tylko przesunac ogrodzenie w strone jezdni (miejsca jest wystarczajaco duzo) aby diametralnie poprawic stan rzeczy.
Do kogo mam sie zwrocic aby zainstalowane ogrodzenia zostaly zmodyfikowane w celu ulatwienia przemiszczania sie zwierzat i jakich argumentow uzyc. Ja jestem szarym obywatelem i bazuje tylko i wylacznie na wlasnych obserwacjach. Z tego co mi wiadomo ten wiadukt nie byl wykonany jako obiekt wielounkcyjny (czyli nie jest formalnie przejsciem dla zwerzat), jednak pelni po czesci taka funkcje, a moglby spelniac ja jeszcze lepiej gdyby wprowadzono przeze mnie opisane poprawki. Oczywiscie dodatkowo mozna by bylo wprowadzic nasadzenia naprowadzajace.
Za kazda porade i wskazowke serdecznie dziekuje.
Pozdrawiam
Bruno
Gość
Gość

Re: Ogrodzenia autostarady

Postautor: Leo » 30 cze 2011 11:41

Możesz zwrócić się do zarządcy drogi czyli miejscowego oddziału GDDKiA, ale pewnie Cię oleją.
Leo
Gość

Re: Ogrodzenia autostarady

Postautor: Gość » 29 lip 2011 10:28

Dzięki za odpowiedz. Jak będę miał chwile wolnego czasu i zrobię parę fotek opisywanego miejsca to wyskrobie coś do właściwego oddziału GDDKiA.
Pozdrawiam
Gość
Gość

Wróć do Ochrona środowiska